ГЕРБ веднага реагира на уволненията, направени от служебното правителство. Водещи фигури

...
ГЕРБ веднага реагира на уволненията, направени от служебното правителство. Водещи фигури
Коментари Харесай

ГЕРБ свика брифинг, за да се жалва от последните уволнения

ГЕРБ незабавно реагира на уволненията, направени от служебното държавно управление. Водещи фигури в партията на Бойко Борисов дадоха ексклузивен брифинг, на който изрекоха възмущението си от последните вести за уволненията на шефа на НАП Галя Димитрова и шефа на организация " Митници " Георги Костов.

" В политическата нравственос и традиция е признато едно ново държавно управление да има най-малко 100 дни толеранс. Няма по какъв начин да използван тази техника при служебното държавно управление, тъй като то има евентуално 100 дни живот. Все отново би било редно да му се даде най-малко 10 дни толеранс, където то да не бъде обект на рецензии и политически мнения. За съжаление скоростта и степента на радикализъм е такава, че има тематики, които изискват реакция. Още повече, че сме в обстановка, в която държавното управление не е подложено на никаква форма на надзор, в това число и парламентарен ", заяви заместник-председателят на ГЕРБ и някогашен вицепремиер Томислав Дончев.

Бившият финансов министър Кирил Ананиев бил силно обезпокоен поради " политическите уволнения ".  " Това може да докара до внезапно спадане на приходите в държавния бюджет ", счита той. Според него Галя Димитрова със своите дейности и управнически опит е посочила, че и в изискванията на пандемия " системата може да се оправи по ослепителен метод ".

Кирил Ананиев описа, че като някогашен министър в първия длъжностен кабинет на президента Румен Радев, държавният глава поискал от него да уволни директорите на същите две агенции. Ананиев отказал. 

" Моят отговор беше безапелационен – че първо ще уволни мен и по-късно, в случай че реши, и тях. Второто искане, което Радев сложи пред мен, при един бюджет, който беше признат единствено няколко седмици по-рано, бе да осигуря, без никакъв източник, нарастване на бюджета на Министерството на отбраната с 300 милиона лв. ", уточни той. Бившият министър запита дали това е вярна финансова политика и дали довежда до финансова непоклатимост. Той акцентира, че през последните 5 години данъчните доходи се били увеличили.

" С сред 2 и 4% повече, в сравнение с е растежът на Брутният вътрешен продукт, което на процедура значи, че данъчната администрация работи дейно и събира приходите, които са заложени в бюджета и дори ги преизпълнява. Само за четирите месеца на тази година са събрани 2 милиарда и 300 милиона лева повече данъчноосигурителни приходи спрямо същия интервал на предходната година, като имате поради, че мината година пандемията влезе през март, а тази година се намирахме в третата вълна на ковид ", сподели още Ананиев.

Бившият народен представител Тома Биков не разбирал с какво уволненията спомагат за осъществяването на главната активност на служебния кабинет - организацията и провеждането на изборите. Така щяла да се подкрепи обаче " онази част от олигархията, която живее отвън страната, да върне позициите си в администрацията и ръководството на страната ".  " Очевидно има нов съдружен сътрудник там. На предните избори той взе 3 и нещо %, на идващите може и да вземе повече ", добави Биков. Той заприказва за " връзки с Дубай " на новия началник на Национална агенция за приходите Румен Спецов. И стартира да го иронизира за достиженията му в културизма. Цитира и част от негово изявление пред женско списание.

" В последните дни станахме очевидци на политическа чистка. Без особени причини бяха освободени много специалисти, като вялите претекстове на освобождаващите ги не дават отговор на обществото ", сподели Александър Иванов от ГЕРБ. " Без настоящ парламент обществото желае да чуе претекстовете задълбочено. Защо последните 2 освобождения, на които сме очевидци, точно на приходните организации на България, които попълнят пенсиите и обществените заплащания и осигуровки, събирането на доходи от налози, мита и акцизи и битката с контрабандата, са заменени, при 2,5 повече събрани налози и рекордно ниска контрабанда на цигари за цяла Европа? Какви са претекстовете за тези размени, с изключение на политически ", запита той.

От ГЕРБ се наеха да наблюдават обстановката с приходите за пенсии, обществено и здравно обезпечаване. Иванов акцентира, че няма политическа мощ, която да се разпознава със служебното държавно управление и която би поела политическата отговорност за новите назначения. Той зададе въпроса какво ще се случи с данъчната акция, контрабандата и приходите от мита и акцизи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР